• Lærke Thømming

del 3. ROADSHOW 2016 Mit frivillige arbejde for diabetes foreningen


Hej venner!

Her i 3 del vil jeg fortælle jer om ROADSHOWET . < ja det skal skrive i store bogstaver!

Vi er 14 unge med diabetes fra hele danmark som har været rundt i landet og fortælle om livet med diabetes! På godt og ondt og rigtig ondt. haha - På billedet ser i mig og sophie som lige spiser dejlige onsdags snegle, hov må i det når i det når i har diabetes?!


Roadshowet bringer os til min Diabetes helt nr. 4! SOPHIE ! Sophie er en skide sej type 1 diabetiker som også er en del af ungegruppen i region hovedstaden også hun bare skide klog og skide sej.

På alle mine roadshows har det været sammen med sophie, vi har mest været ude på gymnasier. Her får man rigtig mange sjove spørgsmål, fx. hvis man skal stikke sig / sætte sin pumpe i fedt, hvad gør man så hvis man er bodybuilder og ikke har noget fedt på kroppen? Her måtte vi være svar skyldige! jeg har senere spurgt en bodybuilder med type 1 diabetes! han siger at han tager det direkte ind i musklen hvis der intet fedt er tilbage, så optager man bare insulinen mega hurtigt fordi det kommer ind i en muskel!

Jeg og Sophie er begge ved at tag nogle mega seje, lange uddannelser. Jeg studere professions bachelor På KEA, i digital concept development, og Sophie studere Jura! < jeg ved faktisk ikke hvor langt hun er, det må jeg lige høre hende om. Jeg syntes personligt det er SÅ vigtigt at fortælle alle og andre med diabetes at man godt kan tag en lang bachelor eller kandidat selvom man kæmper med sin diabetes HVER DAG, så har man bare retten til at klappe sig selv en ekstra gang på skulderen hen af vejen, diabetes gør det nemlig langt fra nemmere at være presset af skole!


Vi plejer at tag blodsukker apparat med så elever kan tage deres blodsukker hvis de vil prøve det af. Sophie har under flere besøg skiftet sit pumpe indstik og jeg har taget insulin foran eleverne, man kan virkelig mærke at så rammer alvoren i dem. Nogle bliver nød til at kigge væk mens andre gerne vil heeeelt tæt på og se hvad der egentligt sker.


Mig og sophie fortæller altid om vores egne historier fra da vi gik i gymnasiet. og om hvor vigtigt det er at have venner og veninder som prøver at forstå og hjælpe så godt de kan. Fx når man er fuld, så er det vigtigt at man tjekker sit blodsukker oftere, men det kan godt være svært at huske efter 3-4 tequila shots! Vi fortæller også ofte om hvor svært det kan være overhovedet at fortælle andre at man har diabetes og hvor seriøst det kan være når man siger man har brug for sukker. Vi taler også om diabetes og sex, ligesom ved alt andet fysisk aktivitet kan en juice pludseligt rede ens liv under seancen.

Ofte har elverne fået undervisning omkring diabetes i biologi, men med roadshowet fortæller vi dem menneskelige del af livet med diabetes.67 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle