• Lærke Thømming

10 tips til diabetes og eksamen !


HEJ VENNER !

Jeg ved ikke med jer, men når jeg er i en eksamens periode, så går mit blodsukker helt agurk. Ofte stiger mit blodsukker pga stress/press fra eksamens, og nervøsitet.

Jeg har faktisk en aftale med min sygeplejerske om at vi ikke gider snakke om mine eksamens perioder fordi jeg gør alt hvad jeg kan, men det er umuligt at få blodsukkeret ned på normalen.

Derfor tænkte jeg at jeg ville skrive 10 tips til hvad jeg gør når jeg skal læse til eksamen?

1: Jeg starter altid dobbelt så lang tid før alle andre med at læse. Hvis jeg har muligheden for det.

2: Grunden til det er at jeg ved jeg arbejder bedst kl 14-21 et sted imellem der, der ligger mit bs nemlig bedst! Jeg bruger ofte til kl 14 på at få mit bs ned inder 10. Hvis ikke jeg kommer under de 10 så kan jeg alligevel ikke huske hvad jeg sidder og læser. hihi.

3: Nogle dage får jeg aldrig bs ned igen.. også må jeg give op og tag en fridag, og det helt okay! fordi vi er startet i rigtig god tid jo!

4: Jeg handler sundt ind.. isis cookies , frugt, nødder, vand med smag! COLA ZERO. Alle de ting som stadig er lækre, men som er bedre end at ende i en skål chips eller en plade chokolade og ikke mindst de mange energi drikke (hihi der ender jeg nu alligevel nok en enkelt dag i løbet af en læse periode) pssst.. red bull har lavet en light version som ikke påvirker bs! og den smager ens med den originale!

5: Jeg skriver ned hvad jeg skal nå hver dag for at nå det jeg skal nå inden eksamen, så har jeg overblikket.

6: Jeg HUSKER at fortælle min familie og ikke mindst min kæreste at jeg har læse periode, så de ved hvorfor mit blodsukker går agurk, specielt fordi jeg godt kan syntes at alle er DØD IRRETERENDE når jeg har et højt blodsukker.

7: jeg husker at drikke massere vand.. det altid godt.. og hjælper på koncentrationen

8: Hvis man føler for det en dag, så er det en rigtig god ide at gå en tur.. ikke fordi at selve aktiviteten gør at du sveder også falder i bs, men fordi at når musklerne bevæger sig så optager du insulin hurtigere og bedre.. derfor kan du flere timer efter en kort gå tur, se på bs at din krop igen optager og bruger insulin, ligesom når du ikke læser eksamen. Husk at intensiv aktivitet fx at løbe, kan gøre at dine muskler frigiver sukker, så det kan du faktisk gå hen og blive endnu højere af... det oplever jeg selv, men lige her er det med at prøve sig frem!

9: Jeg holder pause cirka hver 2. time. Her tjekker jeg bs,

ser en dårlig serie og spiser snacks (( VIGTIGT! ))

10: MEN VIGTIGST AF ALT HAR DU RETTEN TIL AT GIVE DIG SELV ET EKSTRA KLAP PÅ SKULDEREN NÅR DU ER FÆRDIG, LIGEMEGET KARAKTEREN DU MODTOG, DU GJORDE NEMLIG ALT DET DE ANDRE GJORDE PLUS DU HOLDTE DIG SELV I LIVE . DU ER PISSE SEJ !255 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle