• Lærke Thømming

Er du ung med diabetes? Pilot projekt - Mentor projektet


Den ting jeg nok er mest stolt af t være en del af hos diabetes forenigen er Mentor projektet.

Da jeg var teenager var min verden med diabetes meget alene og ensom. Der var ingen der forstod hvordan det var at kæmpe en kamp hver dag mod sin egen krop. Jeg ved at der er mange forældre og læger som tror at teenagere og andre unge med diabetes er ligeglade med deres diabetes og de konsekvenser det kan have hvis man ikke styrer sit blodsukker.

- men jeg VED at man ikke er ligeglad når man hver dag kan mærke sygdommen på sin egen krop. man er måske fortvivlet og ensom og måske bange, men man er ikke ligeglad!

Dengang jeg havde det rigtig svært der blev jeg tvunget til at gå hos en psykolog, lægerne var simpelthen helt sikre på at der var noget andet som gjorde jeg "ikke ville" passe min diabetes. De tog helt fejl. Det eneste problem jeg havde var at jeg havde diabetes, og man skulle ellers tro at det var nok i sig selv ikke?

Da jeg fyldte 20 havde jeg mit første rigtige gennembrud med min diabetes, fordi jeg mødte de unge frivillige med diabetes i diabetes foreningen og samt ungegrupperne. Det betyder sindsygt meget at man ved der er andre der ude som kæmper samme kamp som en selv. Man er ikke alene. Du er ikke alene. Og jeg ville ønske jeg havde fået den samme oplevelse længe før. Ungegrupperne er fra 18 årige til 30 årige.

Mentor projektet er for unge teenagere som gerne vil snakke med en anden type 1 diabetikere. Jeg håber at vi med mentor projekter kan give andre unge det frirum, det gennembrud som jeg oplevede for få år siden, bare meget tidligere i deres liv.

Det her er noget som sundhedsvæsenet ikke kan give os. Vi kan kun give hinanden det her frirum.

Hvis du er interesseret i at blive mentor for en ung eller er ung og syntes det lyder spændene at få lov at mødes med en anden med type1 diabetes så skriv til mim@diabetes.dk som er Miriam i diabetes forenigen eller til mig på facebook, Lærke Folke Thømming37 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle