• Lærke Thømming

Honeymoon fasen? Hvad er det..


Hej venner!

Honeymoon er slet ikke så romantisk som det lyder ...

Der er ofte nogle som skriver og spørg ind til hvad honeymoon fasen er når jeg nævner det i fx diabetes facebook grupper. > se mit blog indlæg om facebook og instagram diabetes sider! Derfor tænkte jeg at jeg ville skrive her hvad det egentligt er .


Når man bliver diagnosticeret med type 1 diabetes kan man stadig producere insulin. Du bliver du sikkert rigtig forvirret ?? jamen betyder type 1 diabetes ikke at man ikke producerer insulin mere ?!

Nu skal du bare høre ...


Hvis man ikke har diabetes skal ens insulin tal ligge mellem 200-400, det kan en læge teste med en blodprøve. Har man et lavere tal, som fx jeg, på 22 , så har man type 1 diabetes. Min krop producere så lidt insulin at jeg overhovedet ikke kan mærke den insulin den laver.

"HALLO BUGSPYTSKIRTEL WAKEY WAKEY" .. Gad vide hvad den laver der inde hvis den ikke producere insulin.. flyder den bare rundt og hygger sig ??

Honeymoon fasen betyder at du stadig producere insulin, nok til at det kan have en effekt på dit blodsukker- effekten er at dit blodsukker falder af sig selv, uden du har taget insulin selv med pen eller pumpe.

Jeg er ikke læge - men jeg mener at have hørt at det er meget normalt at man bliver diagnosticeret og stadig producere insulin selv, men at tallet så falder i løvet af en tid og man til sidst, ligesom MIG!, ikke kan mærke den insulin ens krop selv producere. (velkommen i klubben)

Sådan som jeg forstår det så er lægerne begyndt at kalde det diabetes type 1,5 hvis man i rigtig rigtig lang tid (år) stadig producere en god del insulin. < alt det med type 1,5 er helt ny viden og derfor har mange læger og andre med diabetes måske ikke så meget viden omkring dette.

Skriv endelig en kommentar til indlægget her hvis der er noget jeg har misset eller som ikke er uddybet nok!


567 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle