• Lærke Thømming

Angst.


Hej venner,

Er du nogensinde angst for at falde om? så vil jeg bare sige velkommen i klubben. Jeg tror at alle med diabetes kan relatere til den angst man har omkring ikke at opdage et lavt blodsukker i tide og falde om.

Jeg har flere gange ringet til min mor om natten, og bedt hende snakke med mig, og sagt til hende at hvis jeg stopper med at svare så skal hun ringe 112 fordi så jeg faldet om.

Når det sker så er det fordi jeg har været oppe i flere timer om natten og spist alt druesukker og drukket alt juice, og mit lager er altså stort! Jeg har flere gange endt med at sidde og spise sukker med en ske. Jeg har været split sekunder fra at ringe 112 selv. Jeg har stor tudet og tvunget mig selv til at drikke noget mere juice. so i get you ! .. you just let me know, i've been there! so i get you!

Jeg tror det er svært for nogle andre at forstå hvor alvorligt det er.

Hvis man falder om af lavt blodsukker skal man rigtig hurtigt have en speciel glukose(sukker) sprøjte som sprøjtes direkte ind i ens lår muskel for at få det ud i kroppen hurtigst muligt. Hvis man får lov at ligge med kramper fra lavt blodsukker kan man gå i koma. I sidst ende dør man.

Men når ens venner, familie og kærester aldrig har oplevet at man rent faktisk ikke er i af stand til selv at håndterer situtationen og drikke juice eller spise druesukker, så kan det være svært for dem at forstå den angst som man som diabetiker går rundt med hver dag. Jeg har mange gange tænk over, hvad gør andre som bor alene eller som ofte er alene om natten med lave blodsukre? Hvad gør du? kommenter gerne her under!

En anden ting som gør mig rigtig irriteret er alle de gange jeg er kommet for sent i skole fordi jeg har været oppe hele natten med lave blodsukre eller angsten for at blive lav og derfor har været oppe flere gange for at måle mit blodsukker. Jeg føler ofte ikke mine skole kammerater tror på mig, eller også forstår de ikke alvoren i et lavt blodsukker. Jeg er bestemt ikke nogen slagger så jeg hader at komme kl 10 og få "blikket" af ens gruppe. Hvis de bare vidste hvordan mine nætter er..

Nogle gange kommer jeg også for sent hvis mit blodsukker har været højt hele natten.. Så mærkes det i ens krop som om man SLET IKKE har sovet.. jeg ku ligeså godt ha været ude og feste hele natten, det er den samme følelse man har i kroppen.

Men ikke destro mindre er jeg sikker på følelsen af at være en lille smule bange for det hele kan gå lidt galt, er HELT normal! jeg tror på det er vigtigt vi snakker om det og giver hinanden fif til hvad JEG og hvad DU gør når du er alene med et lavt blodsukker.

Jeg har været helt nede på 1,2 !!! endda engang da jeg var i skole og uden at kunne mærke det.

Kommenter her undet hvad det laveste du nogensinde har målt et bs på!

KNUS TIL JER!!47 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle