• Lærke Thømming

Dia-BulimiaDiabulimia (a portmanteau of diabetes and bulimia) refers to an eating disorder in which people with Type 1 diabetes deliberately give themselves less insulin than they need, for the purpose of weight loss. Diabulimia is not currently recognized as a formal diagnosis by the medical or psychiatric communities.

Dia-bulimia er noget af det mest sørgelige ...

Dia-bulimia er en spise forstyrrelse. Det betyder at piger og drenge som har type 1 diabetes finder ud af at hvis man stopper med at tag sin insulin eller tager mindre mængder end man har brug for så taber man sig. og man taber sig hurtigt. Trust me i know! jeg har tabt 7 kilo på en uge af samme grund. Jeg er også flere gange blevet spurgt af min sygeplejerske om det var derfor jeg ikke tog nok insulin i mine teenage år. Det var det dog ikke, men efter hun har spurgt mig om det så har jeg tænkt meget over piger og drenge som gør det. På nogle områder forstår jeg dem godt.

***Den ubehalige del***

MEN MEN MEN det vigtigt at forstå at hvis du ikke tager din insulin så dør du. Hvis man ikke tager sin insulin så får man ketoner. Ketoner dør man af hvis man ikke bliver behandlet, og det kan ske indenfor få dage. Behandling er bl.a insulin. SÅ har vi det på det rene.

*********************

Jeg har siden jeg var teenager svinget rigtig mange kilo i vægt, og jeg føler nogle gange at jeg skal vælge mellem at have det godt medicinsk og min diabetes har det godt vs. At føle mig godt tilpas i min egen krop.

Det er nemlig sådan at man tager på af insulin, og hvis man ligesom jeg har diabetes som er ret ustyrlig uden vi rigtig forstår hvorfor, så kræver det rigtig meget insulin at holde den på plads. Også tager jeg på.

Når det så går rigtig skidt med min diabetes og jeg falder ned i et sort hul og bare ikke gider det møg i en periode.. så får jeg ikke taget ligeså meget insulin også taber jeg mig, her er tale om vægt sving i op mod 10 kilo+.

Det er så sørgeligt når man har oplevet hvordan folks opfattelse af en og ens egen opfattelse af en selv ændre sig i forhold til ens vægt. De tanker forstår jeg mig på.

Men jeg har aldrig gjort det med vilje for at tabe mig. og jeg kommer ALTID frem til den konklusion at det menneske jeg er, den personlighed jeg har når mit blodsukker er højt heletiden, er ikke den person jeg vil være resten af mit liv. og derfor skal mit blodsukker ned hvor jeg er langt mere mig selv! Koste hvad det koste vil på mit fysiske udseende.

Når jeg har høje blodsukre er jeg temmelig negativ, og muggen, og når jeg bevæger mig.. fx skal gå ned og handle så gør hele min krop ondt. Jeg har heller ikke det der filter for min mund. Alt hvad jeg tænker ryger lige ud af munden på mig. filteren er forsvundet :D Kender i det?

Jeg håber i kommer frem til den samme konklusion! Du har fortjent at have det godt indeni og føle ro > og de to ting har jeg kun når mit blodsukker ligger nogenlunde "som det skal".

Let the true you shine. (((((:

*Læs evt også mit opslag om hvad ketoner er.


62 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle