• Lærke Thømming

Den nye og gamle langtidsprøve skala


DEN NYE OG DEN GAMLE SKALA

Der er faktisk to skalaer for langtidsprøver. De første 15 år af min diabetes brugte vi den gamle skala. Se billedet her under, der kan man se at den gamle skala hed fx 7,7 - 7,0 -8,9 -12 (den hedder den nuværende skala på billedet) Hvor den nye skala bruger nogle helt andre tal, som fx 53 , 89 osv. Det var rigtig forvirrende for mig da de skiftede. Jeg spørg stadig min sygeplejerske "Og hvad er det så på den gamle skala??" Fordi jeg ikke helt har forstået hvor det er godt at ligge henne på den nye skala. Jeg ved faktisk ikke hvorfor de skiftede, ill make sure to ask! næste gang jeg er på steno! På skemaet kan man også se hvor det er perfekt at ligge for type 1 diabetes og for type 2, men jeg vil lige pointere at det er lettere sagt end gjort! jeg har faktisk selv op til flere gange været oppe på 10 og 12 på den gamle skala, altså nogle og 89 på den nye skala, de tal er slet ikke med på skemaet her.

Jeg håber i blev klogere på vores allesammens sladder prøve!

GOD DAG :))4,836 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle