• Lærke Thømming

Hvad gør sommer varmen ved dit blodsukker? +poolen gør mig lav, tips!HEJ VENNER !

For at være helt ærlig så kan der ske mange ting med dit blodsukker når sommeren træder i kraft! men jeg vil fortælle jer hvad sommeren gør ved MIT blodsukker, måske i kan genkende det.

Om sommeren bliver jeg lav flere gange, hvorfor??

Når man tager insulin, på pen, jeg tror det er det samme hvis du er på pumpe, > så kan der ske det at en lille smule af den insulin du tager hver dag sætter sig i dit fedt (jaja vi har det allesammen) eller i dit arvæv (JAJA DET HAR VI OGSÅ :P). Det insulin der sidder i dit væv, af den ene eller anden art, det bliver frigjort pga. varmen. På samme tid så bevæger vi os også mere, (jeg gør ihvertfald) når det er sommer. Det at vi bevæger os gør også at insulin hurtigere bliver optaget i cellerne, på samme tid spiser vi også ofte lettere retter når det er varmt så vi har ikke så meget at holde igen med i kroppen. og BOOM LAVT BLODSUKKER. Så husk druesukker, juice i tasken har det med at blive liiiiidt lummert i varmen, adr badr, og druesukker fylder langt mindre i de små sommer tasker!

Jeg oplever også at når jeg er i vand så mærker jeg ikke når mit blodsukker bliver lavt, og det gør det hurtigt fordi man bruger mange små muskler man ikke bruger når man fx går eller løber. DERFOR plejer jeg at kværne nogle chokolade barer inden og under bade dage på bade ferier, chokolade er ikke godt til et her og nu lavt blodsukker fordi fedtet i chokolade gør at kroppen optager sukkeret langsomt, men hvis man gerne vil holde blodsukkeret oppe hen over længere tid, som fx når jeg skal være i poolen hele dagen, så er chokolade perfekt ! men hvis du er alligevel når ned og blive lav, så drik en juice eller spis druesukker til det her og nu lave, og spis chokoladen bagefter for at undgå flere lave!

Jeg håber i har en fed VAAAAARM sommer! KNUUUUUUUS !!

#sommer #diabetes #lavtblodsukker

317 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle