• Lærke Thømming

Arvæv og ultralyds behandling hos fysioterapeut. Jeg er fan!


Hej venner!

Jeg har idag været til min 4. behandling hos ham jeg kalder Lårmanden Rasmus. Rasmus er fysioterapeut og han giver mig noget som hedder en ultralyds behandling. Min første tanke da de forslog ultralyds behandling var " er det ikke sådan noget gravide får??" men nej det er faktisk noget helt andet! Se under her på billedet hvordan en ultralyds maskine ser ud. med den lille del af maskinen massere Rasmus på mit lår. Første gang jeg var der fik jeg 7 minutter og for hver gang jeg kommer sætter vi tiden 1 minut op. Jeg er nu oppe på at få 10 min.


Gør det ondt?: nej det gør ikke ondt. Rasmus starter med at putte noget gele agtigt gennemsigtigt creme på mit lår. Det summer lidt i mit lår og mærkes som om det trækker sig lidt sammen, det kan godt mærkes en lille bitte smule ubehageligt, men jeg sys det er fedt at jeg kan mærke at der sker noget! og heldighvis så snakker Rasmus der ud af, så jeg ligger ikke rigtig mærke til når det evt. trækker sig lidt sammen. Alt i alt summer det bare mest!

Hvad er ultralyd?: Sådan som jeg har forstået det så sender Ultralyds maskinen lyd vibrationer igennem låret, som sætter gang i musklen inden i låret og den naturlige helings process. Det er altså min egen krop som bliver sat i arbejde. Intet hokus pokus her!

Betaler jeg selv?: Det er sådan at det er den praktiserende læge og ikke diabetes sygeplejerske som man skal tale med om evt. meget arvæv. Min læge udskrev en alm. henvisning. Jeg prøvede bagefter at få den lavet om til en kroniker henvisning som betyder at jeg ikke selv skal betale noget. Da jeg er på s.u betyder hver en krone noget for mit budget! MEN min praktiserende læge viste mig listen over alle de sygdomme som kan få en kroniker henvisning til en fysioterapeut, og desværre er diabetes ikke på den liste. Det er heldigvis ikke ret meget jeg skal af med, det kostede 290kr første gang og siden da 160kr pr gang. Jeg er også så heldig at jeg har en mor som hjælper mig med betalingen, da vi er 100% enige at det er HELT SIKKERT det værd hvis ultralyd bare kunne hjælpe en lille smule. Det er fjollet at gå rundt med noget man er ked af hvis man kan gøre noget ved det!

Jeg har været så ked af mit lår at jeg ikke engang ville vise min diabetes sygeplejerske mit lår. Som regel tjekker de ens lår og mærker efter om det er slemt. Det gjorde de ihvertfald da jeg gik på børne afdelingen, men jeg var så ked af mit lår at jeg nægtede. Men nu har jeg taget mig mod til og heldigvis har man den samme søde fysioterapeut hver gang jeg kommer. Jeg kommer hos Rasmus engang om ugen og indtil videre sys jeg selv at jeg kan se en forskel, men jeg var lidt i tvivl om det bare var fordi jeg SÅ GERNE ville have det skulle virke, men jeg har nu vist mit lår til min mor og søster som også sys at de kunne se en forskel, og var rigtig glade på mine vegne.

Hvor slemt var mit lår: Jeg har flere cm som stikker ud fra hvad ville være mit normale lår. Det har været rigtig slemt. og det er nok omrkring 7x12 cm med øjemål, altså et stort område af mit øvre lår. Dog har det heletiden været kosmetisk. Jeg vil bare sige at kosmetiske ting som man går og er ked af jo også kan være rigtige skadene for ens selvtillid og egen selvopfattelse. så er jeg rigtig glad for at jeg kan se en smule forskel.


Regner jeg med det vil gå helt væk med ultralyd?: Nej det gør jeg ikke. Jeg gik ind til ultralyd med en tvivl omkring om det overhovedet ville virke og at jeg ville være glad hvis det bare hjalp en lille smule. Jeg prøver også på at undgå en evt. plastik kirurgisk operation, som ville være næste skridt. Som sagt kan jeg allerede se en forskel hvilket jeg syntes er det rene MAGI! . Så jeg vil forsætte og se hvor meget det kan hjælpe mig endnu, men jeg har tanken med mig omkring at det nok ikke vil forsvinde helt, men at jeg måske kan nå til et punkt hvor jeg føler jeg kan leve med det uden at tænke over det hver gang jeg skal have tøj på. og som sagt er jeg allerede positiv overrasket! Jeg håber i blev klogere! ellers må i skyde løs med spørgsmålene, KNUS OG GOD DAG !


761 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle