• Lærke Thømming

Tresiba , Whats all the hype about?For omkring 4 måneder siden skiftede jeg fra lewimir til tresiba som er den langsomt virkende insulin jeg tager.

Jeg har taget insulatard inden jeg var på lewimir, men tresiba har klart været min favorit. Den har KUN levet op til rygtet. Hvordan virker tresiba

De fleste tager tresiba 1 gang dagligt, jeg tager min hver morgen. Tresiba har en 48 timers virkning, det betyder at du altid er dækket ind med noget insulin som gerne skulle gøre at det er svære at få ketoner. Det gør også at mit blodsukker er blevet mere stabilt, og Tresiba har næsten HELT elimineret høje morgen blodsukre grundet morgen hormoner. Det er fantastisk! et højt morgen blodsukker kan virkelig ødelægge en hel dag.

Fordi tresiba virker i 48 timer betyder det også at du skal vente 3 dage med at se en forskel hvis du sætter din insulin ned eller op. Det betyder også at de 3 første dage du er på tresiba vil du ligge højt i blodsukker og må bare tag en masse rapid (men det er det hele værd!) Det kan måske være et problem hvis man fx. er typen der pludseligt finder ud af 2 dage inden at man gerne vil løbe et maraton eller svømme mange mange kilometer og har brug for at nedsætte sin "basal" eller langsomtvirkende som det hedder når man er på pen. :-) Jeg er dog ikke den helt store sporty type, så for mig har det kun været et problem 1 gang, da jeg var i berlin og vi gik rigtig meget, vi skulle kun være der i 5 dage, så det virkede fjollet at nedsætte min tresiba for at vente 3 dage også have virkningen i 2 dage. :-) jeg skulle havet vidst inden jeg tog hjemmefra at når man går rundt i byen hele dagen så blir man jo lov! (KLART! det havde jeg ikke lige tænkt på) Istedet lød det på sodavand med sukker i og chokolade de 2 første dage, de 3 sidste tog jeg nærmest bare inden rapid og spiste som jeg havde lyst (PASTA!) også gik det fint :-)

Tresiba har også det nye flextouch. Det betyder at når man ruller op på det antal enheder man skal have så bliver pennen ikke længere og det er super nemt at trykke enhederne ind/ned. Det går også rigtig hurtigt når enhederne bliver trykket ned. Den er lidt tykkere i det, men når man først har prøvet den nye flex touch så sys man at det er det hele hver!

Hvile gode ting har jeg oplevet ved tresiba? Det her er hvad jeg oplevede. Min rapid følsomhed blev højere, jeg er gået fra at falde 1 på blodsukkeret med 1 enhed rapid til at falde 1,4 på blodsukkere med brug af 1 enhed rapid. (ja jeg tager ret store mængder) jeg tager færre enheder tresiba end af lewimir (det altid godt at gå end i enheder da man tager på af insulin) Min langtidsprøve faldt (det vigtigste!) Alt i alt syntes jeg mit blodsukker er blevet mere stabilt men ved brug af mindre insulin! HURRA! Sidst jeg var på Steno diabetes center havde jeg også tabt 1 kilo, jeg har det sidste år taget 1-2 kilo på hver anden måned, så det var en stor sejr for mig. Hvis bare min vægt vil stå stille, så kan jeg jo begynde at motionere og måske endda se en forskel på vægten hvor jeg før kæmpede mod det som jeg tog på hver måned (øv). alt i alt VI ELSKER TRESIBA !


1,460 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle