• Lærke Thømming

Til "Jeg hader diabetes" Teenage mig

Til ”Jeg hader diabetes” teenage mig:

Hej Lærke (dig, mig, os)

Du har ikke lyst til at have diabetes, du har ikke lyst til at tag dig af din diabetes og det at jeg har brugt ordet diabetes 3 gange allerede gør sikkert at du ikke læser resten.

Lige nu vil du ikke stå alene, du vil ikke være den eneste i klassen eller på skolen som lever med diabetes. Du vil for alt i verden passe ind, ligesom alle de andre.

Men du skal vide, at en dag opdager du at du er særlig på alle måde. Du er stærkere end de andre så du kan kæmpe de kampe, de andre ikke kender.

Du vil ikke være bange for at stå op for hvad du tror på og gøre præcis hvad du føler er det rigtige også selvom alle andre gør det modsatte.

Selvom du for alt i verden vil passe ind lige nu, så vil du en dag opdage at du er anderledes, med eller uden diabetes, diabetes gør dig kun stærkere. Og når du bliver ældre vil du bruge den styrke til at fortælle andre unge med diabetes at det hele nok skal gå, hvis bare de vil, fordi det gjorde det for dig! Og du er VIRKELIG langt ude.

En dag vil du spørge dig selv, hvad vil jeg i mit liv? Møde en mand du kan bruge resten af dine dage med? Købe en lille sød hund? Være der for din familie når tingene er svære? Tag en laaaang uddannelse og høste fede karakterer? Tjene massere af penge til at købe lækre sager, spise lækker mad og rejse ud i verden?

Og spørgsmål nr. 2 vil være ”Kan jeg det hvis jeg ikke tager min insulin så jeg har styr på mit blodsukker?”

Nej.

Du kommer ikke til at hade diabetes mindre, men det behøver du heller ikke for at få dit blodsukker under kontrol og vende dit liv til det positive.

Jeg tror ikke jeg kan skrive noget til dig som vil få dig til at begynde at tage dig af din diabetes hurtigere. Det er en proces du ikke er klar til endnu. og det kommer ikke til at være en sjov proces. Du er bare sindssygt heldig at du overlever det her.

Det eneste jeg vil sige er at nogle gange er det dét værd at kæmpe en kamp uden lys for enden af tunnellen ..

KNUS Lærke Min Diabetes


108 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle