• Lærke Thømming

Min Diabetes fod skræk forleden! Puha hvor blev jeg bange..Hej venner! you wont believe what happend...

Jeg har haft et problem med min hud på min ene store tå i snart 2 år (ja ad, men altså helt almindeligt) Det er almindeligt fordi det ikke er pga min diabetes men bare en normal ting imellem mennesker. og selv for normale mennesker siger min læge det sker for de flæste i løbet af deres livs tid :D

MEN! forleden dag skete der det at området begyndte at blive mørkere.. altså skifte farve.. JEG GIK I TOTALT PANIK! Jeg ringede til Stenos Hotline i gråd! og sagde at min tå var ved at skifte farve! Jeg syntes det er helt naturligt at jeg bliver enormt bange! man har vel diabetes .. og hvem har ikke googled diabetes fødder (hvis ikke du har så DONT DO IT! det forfærdeligt!)

Steno var enormt søde og gav mig en tid næste morgen kl 8:30. Jeg fik min søde mormor med mig, og vi tog der ud sammen til stenos fod klinik. Jeg var godt nok bange!

Deres fod terupeaut som jeg fik lov at komme ind til var SÅ SØD! Hun lavede prikke testen på mig, det en lang tynd slags pind som afprøver følesansen. Der ud over lavede hun den test hvor de putter et apparat med en plastik dut på min fod på enden af hver tå, som vibrerer. Den vibrerer mere og mere og så snart man kan mærke det skal man sige STOP! Hun FORSINKREDE mig om at det ikke var min diabetes som spillede ind! og at det jeg har fået på min tå er eksem og at den lille smule farve ændring i huden er normal. Hun var SÅ dygtigt og gav mig SÅ mange gode fif!

Jeg VED at det at man får noget med sine fødder er en skræk for mange med diabetes og derfor tænkte jeg at jeg ville dele min oplevelse med alle jer! jeg var selv SÅ SÅ BANGE!

steno har bare en skide god fod dame! og hun var så vildt professionel.

Hun lavede også vibrations testen lige på det område som har eksem og jeg fejler ingenting! mine nerver i fødderne har det helt fint. :-) PUHA

Hun gav mig også et fif til tør / hård hud. Når man har diabetes er det ikke så godt at bruge normale fod file eller små knive agtige ting som fx min egen mor bruger til at fjerne hård hud! av! det kan rigtig hurtigt gå galt! og når du har diabetes vil du ikke have sår på fødderne!

Hun sagde at jeg skulle bruge en skuer svamp, de firkantede nogle gange grønne svampe som man bruger til at vaske op med, til at køre på mine tær og hæle for at fjerne hud. Hun sagde også at det jo ikke fjerner det hele på 1 gang men at man kan gøre det som en vane efter hvert bad. :-)

Der ud over rådet hun mig til at anskaffe mig en fod creme specielt til diabetes fødder!.

Denne her:

Jeg har fundet den på denne hjemmeside

http://www.mitliv.dk/atrac-train-fodcreme

> Jeg kender i forvejen Mitliv som også sælger andre diabetes ting fx druesukker med mere. Cremen her skulle have et bestemt aktivs stof (kan ikke huske hvad steno kvinden sagde det hedder!) Men pga det aktive stop skulle den være rigtig rigtig god til diabetes fødder! Den koster 80kr her på linket.. hun sagde også at man skulle tag meget meget lidt creme fødderne af gangen og ikke i mellem tæerne! der skal der helst være tørt!

Alt i alt..

Jeg elsker specialisterne på steno. De står altid klar når panikken melder sig hos mig! Hurra for dem! Nogle gange har man bare BRUG for hjælp af nogle som man bare VED er skide dygtige!

Jeg prøvede cremen og skrubbe svamo metoden af forlden og det virker rigtig godt!290 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle