• Lærke Thømming

Ting jeg ville ønske jeg vidste da jeg fik min sensor / freestyle libre 😃💙💙✨Hej venner! 😃💙💙✨

Jeg skriver med en del af jer so afprøver freestyle libre, og jeg har efterhånden haft min i.. jeg tror 3 måneder.. måske 4. måneder WOW tiden går hurtigt!

Anyways! her er nogle ting man skal vide når man afprøver / får en sensor!

Det første alle altid gør er at de tester sensoren op i mod deres blodsukker apparat. Det gjorde jeg også i en hel uge faktisk.

Vi har noget som hedder en ISO standard, som betyder at alle blodsukker apparater skal max være 15% afvigende i deres svar på hvad dit blodsukker er. altså 15% fra det "rigtige" blodsukker. Hvis man skulle finde det helt helt rigtige blodsukker så skal man bruge en stor maskine på et ambulatorium har jeg ladet mig fortælle!

Sensorer går ikke officielt ind under ISO standarten, men jeg har hørt ude i byen at fx freestyle libre er testet op imod Freestyle presicion, som er et blodsukker apparat, som Abbott også har lavet (abbott laver også freestyle libre)

ANYWAYS, det lidt meget teknisk, jeg syntes altid at det er en god idé at teste selv hvor stor forskel der er på din sensor og på når du måler i blod MEN!

Husk at hvis vi siger at sensoren er 15% afvigende og blodsukker apparatet er 15% afvigende så kan de faktisk være 30% fra hinanden, også vil blodsukkerne på de to apparater jo klart være helt forskellige!

Eksempel, sensor viser 15% for lavt og blodsukker apparat 15% for højt, så er de 30% fra hinanden.

Mit personlige råd er at man tester det fx i en uge og ser hvor store afvigelser man får når man er høj og lav og alt ind i mellem! se om det er alarmerende for hvordan du vil reagere.

Jeg oplevede at libre max viser 2 i afvigelse. og det sys jeg ikke vil gøre det store for hvordan jeg så reagere på mit blodsukker. altså fx at blodsukket apparatet siger 5 og libre 7. Det er dog langt fra altid den gør det 💙💙✨

Efter du har fundet ud af om du kan leve med afvigelsen, så vælg EN teknologi. Det der med at hoppe i mellen forskellige apparater det bliver man helt forvirret af! og nervøs. Det dur ikke.

OGSÅ VÆR KRITISK! lad vær med at stole på NOGET apparat hvis du ikke FØLER i din krop at det tal den viser er korrekt. altid altid være kritisk, både over sensor og overfor blodsukker apparat, skift nålen, skift strips, skift apparat, skift sensoren, hvis det ikke føles rigtigt!

og netop derfor! er det rigtig svært med børn og sensor. Fordi børn måske har svært ved at fortælle dig hvad de føler eller måske slet ikke mærker deres blodsukker. Så de kan ikke være kritiske overfor det tal, som blodsukker apparatet eller sensoren viser. 💙✨

Nogle mener at sensorer er mere usikre end blodsukker apparater og derfor så skal man passe på med at give insulin til en sensor måling. De fraråder det faktisk. Det står i freestyle libre manual dimsen at man ikke må tag insulin baseret på en sensor scanning.

(JEG ER IKKE LÆGE, MEN JEG VIL FORTÆLLE JER HVAD JEG GØR, BARE HUSK AT DET SOM ER RIGTIG FOR MIG IKKE BEHØVER VÆRE RIGTIG FOR DIG, KNUUUUUS)

Jeg tager insulin på baggrund af min freestyle libre, selvom man ikke må! og jeg vil gerne fortælle hvorfor. Jeg scanner 40 gange om dagen, mange dage tager jeg også insulin 10 gange om dagen, det ville aldrig ske med et normalt blodsukker apparat. MEN! jeg kan også mærke mit blodsukker MED DET SAMME, når det stiger eller falder. jeg holder øje med det HELETIDEN både ved at scanne og mærke efter. og jeg forholder mig altid enormt kritisk til hvad min krop og min sensor fortæller mig. Passer det sammen?

Nogle inde i freestyle libre gruppen på facebook, (har i fundet den? man kan lære rigtig meget der 😃💙💙✨) men der er nogle som oplever ret store afvigelser i måling af blodsukker og ved sensor scanning.

LINK TIL GRUPPEN: https://www.facebook.com/groups/1673300642955593/?fref=ts

Så for mig er det virkelig en pro's and con's situation. Er der flere plusser ved at bruge sensoren end der er minusser ? HELL JA!!!!. Min langtidsprøve er faldet fra 7.5 til 7.1 imens jeg har haft freestyle libre, jeg føler mig mere sikker når jeg træner, jeg scanner mit blodsukker i bussen, og når jeg går ned af gaden og fx midt om natten i søvne... haha :-)

I altid velkommen til at skrive hvis nu der er noget som ikke giver mening her. KNUUUS! 😃💙💙✨

Igen , husk husk husk at jeg ikke er læge, men jeg deler hvordan jeg lever mit liv med diabetes! :-) jeg vil så nødigt opleve at der er nogle som er faldet om fordi de tager insulin på baggrund af en sensor scanning som viser sig at ha været forkert! - fordi de har læst mit indlæg her! 💙💙✨


9,892 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle