• Lærke Thømming

At vænne sig til en insulin-pumpeHej Venner! Nogle af jer ved måske at jeg nu har haft en omnipod insulin pumpen i et par uger !

Jeg er ret vild med den!

.. men det betyder ikke at jeg syntes det er nemt at vende mig til at mit nye organ sidder uden på min krop, så alle kan se den!

Jeg oplevede efter ret kort tid en pige som kiggede meget mærkeligt på min arm - jeg har min omnipod siddene på armen. Jeg havde faktisk helt glemt selv at den sad der! og at min bluse var med blonder så man ku se den igennem min bluse.

Jeg har også allerede oplevet et par stykker når jeg viser den frem, at de rynker på næsen. De glemmer bare at en insulin pumpe hjælper mig HELT ENORMT meget med at få mit blodsukker ned hvor det skal være, den betyder at jeg måske lever længere, og at jeg måske kan slippe for nogle diabetes komplikationer! (Hurra hurra hurra!)

Så det er den samtale jeg har med mig selv inde i mit hovede og havde mange gange (i mange år) inden jeg skrev mig op til en insulin pumpe.

"øv man kan se jeg er syg.. men jeg lever måske længere og uden diabetes komplikationer.. hmm men måske gør den ondt.. det gør også ondt når jeg stikker mig med insulin pen... hmm.. men den er grim.. well det er mine lår også efter alle de år på insulin pen.. (oh yes og yes, jeg diskuterede det her MANGE gange med mig selv, jeg gætter på i kan genkende det?)"

Men værst af alt syntes jeg det er at man kan SE at jeg har diabetes. Jeg har haft sensoren freestyle libre i... 6 måneder eller længere tror jeg. og den kan man også se, men den sidder ofte under mit tshirt ærme og den er lille og flad så folk plejer ikke at ligge mærke til den. Omnipod der imod indeholder 200 enheder rapid som jeg skal bruge over de næste 3 dage så derfor er den større (Men stadig mega lille i forhold til hvad den gør og i forhold til andre pumper) MEN jeg har jo aldrig haft en anden pumpe så for mig er det stadig noget jeg skal vende mig til.

Jeg kan også sætte omnipod bagpå på the love handles, men jeg har ikke kvindet mig nok op endnu til at få det gjort! (i må ikke grine af mig vel!! haha!) Men der omme vil ingen se den.

BUT... now to the good stuff:

Jeg er mindre høj..

Når jeg er høj kommer mit blodsukker MEGET hurtigere ned end på pen

Jeg kan tag insulin via en knap og uden at skulle stikke mig

Folk ser ikke jeg tager insulin (Det betyder fx jeg kan tag insulin selvom jeg sidder i et s-tog som er proppet til renden, og jeg sidder op af 2 fremmede mennesker, på arbejdet, til fest, i byen midt på danset gulvet.. you name it!)

Jeg kan stoppe min insulin når jeg bliver lav så jeg ikke altid behøver spise (I håb om at indtage færre kalorier)

Jeg stikker mig kun 1 gang hver 3 dag og jeg ser aldrig selv nålen, omnipod got me!! Den fixer det for mig så jeg ikke skal se nålen! (Det var et MEGA plus for mig som var med til at gøre at jeg valgte omnipod!)

Så er det, det værd? BESTEMT! men det betyder ikke at jeg stadig ikke har kampen med mig selv inde i mit hovede, og den kommer nok til at forsætte lidt endnu. Men ved du hvad! Jeg er bare SÅ stolt af mig selv for at have gjort det! Det er en af de største ting jeg har overvundet mentalt. (Roser lige mig selv, det må man gerne når man overvinder sine egne tanker!)

#Teamomnipod #PodLove

Jeg håber i har en rigtig god dag!

MANGE KNUS! xx Lærke

Her under kan i se en helt masse billeder som er fra min snapchat :D det ene billede er fra instagram hvor der er en som viser omnipod og freestyle libre ved siden af hinanden.

Min snap: Mindiabetes

insta: Mindiabetes.dk

756 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hvorfor er looping ikke for alle?

Ja jeg sagde det - looping er ikke for alle. men hvorfor nu det Lærke? 🔵Alle loop dokumenterne er på engelsk, du bliver nødt til at kunne engelsk for at kunne sætte dit eget loop op - og for bagefter