• Lærke Thømming

Så, Hvordan virker den? #omnipodHeeeej VENNER!! 😃💙✨

Jeg får mange spørgsmål om hvordan man gør med en pumpe, så derfor kommer der her mit bedste forsøg på at forklarer hvad min omnipod insulin pumpe kan/hvordan den virker!

Når man har en omnipod pumpse så er "fjernbetjeningen" også et blodsukker apparat. OH YES! den er god nok! så du skal altså IKKE have et andet blodsukker apparat med dig. We like that!

Du har så (den pinke) fjernbetjening og den lille vide dims som sidder på din arm. Det er den som indeholder insulin. Den skal skiftet hver 3. dag, jeg har lavet en video hvor jeg laver et skift hvis i vil se hvordan det ser ud > https://www.youtube.com/watch?v=b2MJSDo70DQ

Så du tager dit blodsukker på omnipod med en strips og en fingreprikker som du plejer! også ved omnipod hvad dit blodsukke er, lad os fx sige 14, herefter spørg den "Skal du spise nu?" Så siger du fx ja! så spørg den, hvor mange kulhydrater spiser du? så taster man fx 20 gram kulhydrater ind. OG BUM! så viser omnipod hvad du skal ha af insulin så trykker du bare OKAY! også får du præcis det du skal have for at få dit blodsukker ned fra 14 + til de 20 gram kulhydrat! 🍔🍇🍎🌮

Når nu jeg siger kulhydrater... så bliv ikke skræmt! NEJ jeg vidste heller ikke hvad det var de første mange mange år jeg havde diabetes! no worries! På steno (Jeg tror det er sådan de fleste diabetes centre/hospitaler) men på steno! der fik vi alle et kulhydrats tællings kursus inden man får pumpen! OG NEJ! jeg vejer ikke min mad! (dont take me wrong, hvis du har det best med at veje din mad så no judgement!) men man kan også godt lærer nogle huske regler også regne nogenlunde præcist ud hvad man spiser! 😃


Basal: Når man er på insulin pumpe så får man kun rapid (WHAT) yeeeeees, du får heletiden en lille smule rapid og det betyder du ikke behøver langsomtvirkende insulin! det hedder at man får en Basal.

Midlertidig basal: SIG HEJ TIL DIN NYE VEN FREDAG AFTEN! .. ✨ 🍿🍪🥂🍣🍕

når nu du skal spise pizza med veninderne, slik til x faktor og alt det andet gode, så oplever du måske at dit blodsukker stiger og stiger og stiger (Ligesom mit!) Her kommer midlertidig basal ind rigtig handy! Jeg kan nemlig sætte min omnipod pumpe til at give mig mere insulin hen over de næste 3 timer fx. eller 1 time.. eller 5 timer! Det gør det bare meget nemmere at styrer chips og dip som er min personlige fav snack..hihi 💙✨

Man kan også sætte sin basal ned hvis man fx bliver lav når man går en tur eller træner. 💪🔥


Jeg stopper også tit min basal helt, så jeg ikke får insulin i fx 30 min hvis jeg er lidt lav, omkring 4 eller jeg kan se jeg er på vej der ned. På den måde kan jeg stoppe et lavt blodsukker og undgå at drikke juice og tvangs fodre mig selv. - mit juice budget er gået betydeligt ned efter jeg er kommet på pumpe! and i LOOOOVE it! (jeg har også tabt mig, det er meget muligt lige præcis derfor!)

Måske virker det hele bare som ALT FOR MEGET AT LÆRER.. but no worries, jeg er STADIG ved at lærer det hele at kende! og det bare HELT OKAY! at det tager tid. men vi skal nok blive omnipod prop brugere! mange af funktionerne kan jeg allerede ikke leve uden! 😃

Nogle har postet det her på min private facebook, (Jeg er så glad for i altid gir mig en heads up når der er noget jeg burde give videre! i er skøøøøøønne💙✨) også har jeg også lovet at dele det med alle jer! man kan nemlig bestille en demo pod. Det er en pod som man kan man prøve at have den på. 💙💙✨ Det sker på linket her:✨

http://www.mylife-diabetescare.dk/mylife-omnipod-demokit.html

3,377 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Ja jeg sagde det - looping er ikke for alle. men hvorfor nu det Lærke? 🔵Alle loop dokumenterne er på engelsk, du bliver nødt til at kunne engelsk for at kunne sætte dit eget loop op - og for bagefter