• Lærke Thømming

Jeg tester den nye YpsoPump! 📟


Hej venner! 😄💙✨

Har i hørt om den nye Ypsopump? 📟 Ikke det? Det kan jeg godt forstå. Den er nemlig lige landet i DK!

Jeg har været så heldig at få lov at teste en ypsopump i 3 dage. Det betyder IKKE at jeg havde den på min krop. Det gør jeg ikke fordi hvis jeg skiftede pumper frem og tilbage på den måde så ville det rigtig hurtigt gå ud over min egen langtidsprøve, og det har jeg ikke lyst til. 😄 MEN YpsoPump har været med mig i lommen i 3 dage hvor jeg har trykket løs og skruet på den for at lære ALT hvad der er at vide - Så jeg kan fortælle jer om hvad den kan 😄 ​

6 ting jeg lagde mærke til ved den nye YpsoPump! 📟💙✨

🔵1. Det første man lægger mærke til er at YpsoPump er lille og lækker i designet. Man får lidt samme fornemmelse som forskellen på en iPhone og mange andre smartphones. Den er bare liiiige lidt lækre. På det ene billede kan i se YpsoPump i min hånd, jeg tænkte man så nemmere kan fornemme hvor lille den er. På billede nr. 2 er den ved siden af min egen pumpe som er Omnipod pumpen, igen så tænkte jeg det var nemt at se størrelsesforskellen. 😄

🔵2. Det næste man ser er at skærmen er touch screen! WOAH. Jeg elsker det. Min egen pumpe har nogle knapper som man skal trykke rigtig hårdt på før de reagere så touch screen er et ønske scenarie for mig.


🔵3. YpsoPump bruger pre-fyldte insulin depoter. Det betyder at du får insulin i små patroner som sættes direkte ind i pumpen. Man skal ikke selv fylde dem op og være opmærksom på bobler osv. Det hele er gjort på forhånd.

🔵4. En lille ting som jeg tænker er RIGTIG vigtig for mange af jer er.... trommehvirvel indstikket kan dreje hele vejen rundt. Det betyder hvis du den ene dag vil have pumpen i lommen i bukserne og næste dag vil have den i bh'en så drejer den bare med rundt - den sidder ikke mærkeligt med slangen og du behøver ikke skiftet indstikket. Jeg har også lagt mærke til at indstikket ikke er skarpt. fx. Medtronics indstik er ret skarpt når man klikker pumpen af, hvis man fx. skal i bad. Jeg har hørt et par sjove historier om kærester som har skåret sig på de skarpe indstik haha, Det er slut!

🔵5. YpsoPump er touch screen men har 1 knap for oven af pumpen, med den kan man have pumpen i lommen og give dig selv bolus, ved at stikke hånden ned i lommen og klikke på knappen. Det smart hvis man ikke lige orker spørgsmålene "HVAD ER DET?!" "Uuuh ej hvad nu?" osv.


🔵6. Fordi YpsoPump er så lille betyder at selve bolus guiden sidder i en app istedet! Man har alt sin diabetes data inde i appen. og der er nogle forældre som bliver sindsygt glade for at høre at det betyder når man skriver sit blodsukker ind så kan blodsukkeret blive sendt til dem. Eller hvis man er som mig og godt kan lide at dele sit blodsukker med sin kæreste, så bliver blodsukkeret sendt når jeg skriver det ind i appen til min kæreste eller til ens forældre. Det er super smart til børn som er i skole. YpsoPump kan også give helt ned til 0.02 enheder insulin, hvis man er barn og bruger meget lidt i basal. (Eller voksen for den sags skyld!)

🔵7. Jeg har hørt et rygte om at Ypsopump måske snart kommer til at snakke sammen med en sensor (JA TAK! Vi elsker teknologi)

Historien om YpsoPump: 📟

Et par gange om året mødes jeg med Ypsomeds Diabetes panel. Vi er omkring 10 mennesker med diabetes.


Da jeg blev en del af panelet fortalte de mig at de havde været med til at udvikle en pumpe som de mente var den FEDESTE pumpe. En af mændene/drengene som har hjulpet med at udvikle pumpen havde den selv på da jeg mødte dem for første gang. Derfor er pumpen gennemtænkt af os selv, af mennesker med diabetes!

Den korte video her under er fra første gang jeg så YpsoPump 😄💙✨


Hvis i har nogle spørgsmål til pumpen så kan i altid skrive til mig! Jeg prøver at svare på alle jeres spørgsmål og ellers spørg vi Ypsomed, som har lavet pumpen, sammen. Jeg svare på alle beskeder så hvis jeg ikke har svaret dig er det en fejl!

KNUUUUUUUUUUUUUUS 😄💙✨

Min blog bliver sponsoreret af Ypsomed, men alle meningerne om deres nye pumpe er mine egne!

Pengene bruger jeg på at vedligeholde min blog/udgifter omkring min blog og udvikle nye diabetes initiativer til fremtiden! 💙✨


310 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Ja jeg sagde det - looping er ikke for alle. men hvorfor nu det Lærke? 🔵Alle loop dokumenterne er på engelsk, du bliver nødt til at kunne engelsk for at kunne sætte dit eget loop op - og for bagefter