• Lærke Thømming

Sex og diabetes. (Ikke Far venligt læse stof)HEJ VENNER! 💙✨😃

Der er en rigtig sød Type 1'er som snappede mig og spurgte om jeg ikke kunne lave en video om diabetes og sex, (ork jo! der kommer en video, men jeg syntes ikke i skulle vente så længe, så først kommer her en blog post! så kan i evt fortælle mig hvis der mangler noget eller i har spørgsmål, så tager jeg det med i videoen!) . Jeg kan faktisk godt forstå at man tænker

"ÅÅÅH jeg gider VIRKELIG ikke snakke med mine forældre eller en sygeplejerske om det her!"

So here goes my best .. 💙✨

Sex er ligesom motion - motion får dit blodsukker til at falde. (Med mindre du bare ligger helt stille)

MEN - det her motion varer i gennemsnit 12 minutter (jojo den er god nok, tjek linket her http://www.mx.dk/nyheder/global/story/21242214)

SÅ HVAD SÅ MED DIABETES .. well, du kan jo sørge for at spise og få dit blodsukker til at ligge lidt højere når du ved det er NU..

Men let's be honest.. hvem filan planlægger hvornår de har sex? gør du? 😂

øøøøøh...

🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹🍹 🔵 OKAY ÆRLIGHED PÅ BORDET... eller JUCE PÅ BORDET.. Jeg har druesukker og juice ved siden af min seng ( in case of natte lave blodsukre) men det er også ret handy i andre siturationer.. get it? 😃

Mit vigtigste fif til sex og diabetes er ret nemt... fortæl lige den anden person inden, at du har Diabetes, hvis ikke du føler personen bør vide det endnu, så kender du heller ikke personen godt nok til at have sex med personen - "øøøøøøøv Lærke hvor er du old school" Jajaja, men det er min mening!

Og hvis han eller hun reagere sådan her "ØV" eller sådan her "AD" .. så bør du genoverveje om det lige er den person du vil have sex med........................ i would not, just sayin.

Jeg hører om at type 1ere med pumpe tager pumpen af for at gemme at de har diabetes ved fx one night stands. Jeg forstår det godt - fordi det bare ikke så sexy vel? .. i get it! SÅ hvis det er one night stands du er ude i, og du har det best med at tag pumpen af, så sys jeg bare du skal gøre det. Men jeg sys du skal overveje at fortælle det alligevel og se hvad for en reaktion du får! :-)

🔵 også husk lige at få den pumpe på igen!.

Du ved sikkert hvor længe du kan være uden pumpe og stadig rede blodsukkeret inden det går helt agurk. Men jeg tænker så kort tid som muligt. ⏱️

Jeg har oplevet nogle meget mærkelige reaktioner fra fyrer når jeg fortæller jeg har diabetes. Nogle fyrer kan fx slet ikke have blod eller nåle - Do i wanna date a guy like that? NOPE. Hvad filan skal jeg med en fyr som ikke kan forstå at det jo altså ikke er noget jeg gør for sjov.. det holder mig i live.. og kommentarer som indeholder "ad" gør det ikke bedre (-: UD MED HAM! (Eller hende)

Til gengæld er det plus points i min bog hvis han i forvejen ved noget om type 1 diabetes. Det betyder nemlig jeg behøver at fortælle en lille smule mindre før han forstår mig.

🔵 Så hvordan fortæller man at man har diabetes?

Jo nu skal du hører. "Jeg har type 1 Diabetes" er den beste måde! - måske du tænker nu "Lærke are you kidding me? det nemmere sagt end gjort" I KNOW! Men jeg har testet alle mulige mærkelige måder... og for mig er det bedste at sige det ret hurtigt og meget ligefrem så jeg kan se og hører hans reaktion. Jeg er ikke interesseret i at få det til at lyde anderledes end det er.. fordi jeg vil gerne have hans reaktion så jeg ved om han er en "AD DIABETES" type.. for så jeg smuttet.

Prøv det af! jeg er sikker på du også vil blive overrasket over hvor mange mennesker der ude som kender en med type 1 diabetes, i deres familie eller blandt deres venner. (-:

P-piller: For mig gør de ikke nogen forskel i forhold til diabetes. (-: (så har jeg ihvertfald ikke lagt mærke til det)

🔵 OH AND..

Det her sker nogle gange midt i det hele "EJ JEG BLIR NØD TIL AT TJEKKE MIT BLODSUKKER LIGE NU!" eller... "STOOOOOP JUIIIICE" ... så husk lige at grine af det bagefter 😂 😂 😂 !!! og husk du er helt normal... eller du er ligesom mig ihvertfald... så kan du selv bestemme om du sys jeg er normal. 💙✨ 😂

🕹️ Sidste ting! (øv facts)

Er man pige og ens blodsukker ligger for højt eller meget lavt så kan man få problemer med at blive våd og er man fyr kan man få problemer med at få en rejsning. Det er en form for diabetes komplikationer. Har man de problemer kan man snakke med sin diabetes læge eller sygeplejerske om hvad man kan gøre ved det :-) De har 100% hørt det før! (Jeg har hørt om det før, en pretty cool dude fortalte mig at det var et KÆMPE problem for ham inden han blev diagnostiseret med diabetes. Rimelig sejt han bare siger, "Det har jeg prøvet, det rigtig nedern" Klap salve til ham fra mig!)

Har i nogle spørgsmål så gør jeg mit bedste for at svarer på dem, i ved hvor i finder mig! Snappen "MinDiabetes" , Insta "Mindiabetes.dk" eller Facebook MinDiabetes . 💙✨

KNUUUUUUUUUUUUS! 💙✨😃