• Lærke Thømming

Nyt studie viser: Social media har positiv effekt på livet med Diabetes!HEJ VENNER! 💙✨😃

Lad os snakke om noget vi allerede godt vidste lidt ...

Der er blevet lavet et nyt studie om os.

"The Journal of Diabetes Science and Technology published a study co-authored by Amy Tenderich of DiabetesMine called “What Are PWDs (People With Diabetes) Doing Online?"

De har fundet ud af at vores store diabetes community på de sociale medier har en positiv effekt på vores liv. Både mentalt og fysisk. (Ja hallo)

De har lavet en liste med de ting som de mener vi snakker mest om:

🔵Humor:

Vi laver sjov med os selv og diabetes - Man har kun det sjov man selv laver ikk?

stolthed:

Vi taler op! Vi siger højt og tydeligt JEG HAR DIABETES. Det gør vi for at ingen nogensinde skal føle sig alene igen med deres diabetes og så tabuerne som der er massere af omkring diabetes kan forsvinde. (helst for altid)

🔵Diabetes teknologi:

Pumper, sensor, blodsukker apparater, apps, smart pens, DER ER SÅ MEGET NYT OG SPÆNDENDE.

🔵tips og trik!:

Vi hjælper hinanden med triks. Det her gør jeg selv rigtig meget!

🔵community building:

Vi snakker om hvor man kan finde grupper, sider og blogs om Diabetes. Det gør vores community større og stærkere!

🔵Oplevelser > vi bruger hinanden til at komme ud med følelser. (venting):

Når jeg har haft en rigtig dårligt diabetes dag, så er det jer som forstår mig. Så jeg hopper på de sociale medier og fortæller alt om min dag. I kender det, i ved hvordan det er, og det har jeg brug for.

Efter forsøget er blevet lavet opfordres læger, sygeplejesker og diabetes personale til at lære deres patienter om vores Diabetes community! JEG ER SÅ ENIG! Jeg ville ønske jeg havde alle jer da jeg var yngre. Det gør en kæmpe forskel at have jer "ved hånden". så TAK FOR JER.

Jeg siger det her overalt hvor jeg går, Diabetes læger og sygeplejersker burde have en lille brochure hvor der står 2 facebook grupper og et par hashtags man kan tjekke ud for at finde vores online community. Det ikke raketvidenskab men det gør en KÆMPE forskel for os som lever med det. Jeg tror nogle gange at det er fordi dem som er læger lige nu og dem som fx arbejder i Novo på nogle af de poster som kunne have brug for os og viden om vores online diabetes community - de er ikke millennials , de er ikke vokset op med sociale medier og har derfor svært ved at forstå hvordan det virker, men det super vigtigt de så spørg os! Det en ting som gør en kæmpe forskel. 💙✨😃

og hey! - så hvis dine forældre sys du er for meget på de sociale medier så hvis dem det her link med forskningen:

https://beyondtype1.org/new-study-reveals-the-power-of-the-diabetes-online-community/


89 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Ja jeg sagde det - looping er ikke for alle. men hvorfor nu det Lærke? 🔵Alle loop dokumenterne er på engelsk, du bliver nødt til at kunne engelsk for at kunne sætte dit eget loop op - og for bagefter