• Lærke Thømming

Coronavirus - jeg spurgte Stenos Direktør Allan Flyvbjerg

Hej VENNER 🤓💙


Er i også ved at være trætte og forvirret over at høre at corona virussen kun er "farlig for dem som allerede er syge" (os) eller ".. det er kun dem som allerede er syge som dør af corona virussen" ? (os) Eller endnu bedre... "Det er kun dem som er svage i forvejen som kan komme galt afsted" (os)


Lad os lige få en ting på det rene. Jeg er ikke svag. Man er ikke svag fordi man er kronisk syg - tvært imod - vil jeg argumentere for at vi er stærkere end de fleste.


Jo mere verden går i panik omkring os jo mere har vi brug for rigtig information.


Jeg ser ikke tv avisen og har taget et akivt valg om selv at opsøge den information jeg vil have i mit liv frem for at lade aviser og tv stationer vælge hvad jeg bør vide om danmark og resten af verden. Så jeg har i mindre grad været ramt af panikken - men jeg mærker bestemt dem omkring mig blive mere og mere bange.


Den dag hvor Corona blev konstateret hos den første dansker fik jeg en del beskeder - i blev i tvivl - er vi i en speciel fare fordi vi har diabetes? 💙


og her blev jeg faktisk selv i tvivl og da jeg ikke er læge eller har anden uddannelse eller erfaring som kan kvalificere at jeg udtaler mig og coronavirussen i forhold til diabetes så kontaktede jeg dem, som KAN sige noget om det. Steno.


Jeg skrev til Steno Diabetes Center København - for at spørge hvad deres mening er.

"Hey steno skal vi være bange?"


Jeg fik kort tid efter Allan Flyvbjerg i telefonen. Allan er tidligere formand for Diabetesforeningen og nu direktør på Steno Diabetes Center i københavn. Jeg har stor respekt for Allan - han er en af de få mennesker, som ikke selv har diabetes, men som har så meget viden om livet med diabetes at han lyder som om han selv har levet et helt liv med diabetes når han snakker. Jeg har set Allan være meget passioneret på vores vegne og fortælle præcis hvor skabet skal stå. - med andre ord - jeg vægter Allans ord for gode vare og det mener jeg også i kan gøre.


Her er hvad Allan sagde til mig. 🤓📞


Der er en lille øget risiko for at vi med diabetes får coronavirussen. Ligesom der er også en lille øget risiko for at vi får det vi kalder normal influenza. Det er derfor vi med diabetes kan få gratis influenza vacciner.


Fordi coronavirussen er så ny så har lægerne ikke noget erfaring med kronisk syge (os) og denne nye virus, men de sammenligner med de virus infektioner vi kender (normal influenza).


Vi skal tage samme forholds regler som alle andre og ganske almindelige forholdsregler som vi også anbefaldes at følge under influenza sæsonerne i danmark.


Her er min personlige mening:

💙 STAY CALM .. Selvom medierne ikke skriver om andet end denne nye virus og verden omkring os går i panik så udelader de nogle ret vigtige data.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/1644-danskere-doede-af-lang-og-haard-influenzasaeson

I 2018 døde 1644 danskere af det vi kalder normal influenza.

Der er mange sygdomme som vi lever med hver dag, kræft fx som dræber mange flere mennesker end corona virussen.


I denne artikel https://www.dr.dk/nyheder/udland/coronavirus-bare-en-kinesisk-influenza-eller-den-foerste-pandemi-siden-ja-influenza fortæller Tyra Grove Krause, der er overlæge og afdelingschef på Statens Serum Institut at de først troede Coronavirussen var mere dødelig end de nu ved. De troede altså at den var værre end den er i starten af smitten.


RO PÅ. 💙


DR gør deres aller bedste for at opretholde panikken så jeg tænkte jeg lige ville trække i en anden retning.


Så lad os lukke blog indlægget her med en mind blow fact

Slangebid dræber 274 mennesker om dagen.

100.000 om året

– 40 gange så mange som landminer.

https://msf.dk/medicinsk-noedhjaelp/slangebid/I kan også læge hvad Diabetesforeningen har skrevet om dette

https://diabetes.dk/aktuelt/nyheder/nyhedsarkiv/2020/coronavirus-og-diabetes-saadan-forholder-du-dig.aspx

og hvad foreningen for type 1 beyond type 1 har skrevet her:

https://beyondtype1.org/coronavirus-and-type-1-diabetes/

530 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Hvorfor er looping ikke for alle?

Ja jeg sagde det - looping er ikke for alle. men hvorfor nu det Lærke? 🔵Alle loop dokumenterne er på engelsk, du bliver nødt til at kunne engelsk for at kunne sætte dit eget loop op - og for bagefter