• Lærke Thømming

Looping - Hvad er looping ?!

HEJ VENNER! Jeg er officielt Looper.og jeg er godt klar over at mange af jer tænker... Lærke vent... vent vent vent..

HVAD ER LOOPING?!


Bare rolig.... by the end of this blog post, you will understand.

🔵Den generelle beskrivelse:

Looping er et IT system som automatisk giver dig insulin når dit blodsukker stiger - og skruer ned for din insulin hvis den forudser at du snart vil blive lav.

Det er tæt på det nogle vil kalde en kunstig bugspytkirtel.

🔵Den tekniske beskrivelse:


Mit loop:

Mine iphone loop app > en freestyle libre med en miaomiao på > en riley link > min pod (insulin pumpe)


Andres loop:

Deres android loop app > en dexcom sensor > en riley link > en medtronic pumpe.


Man kan med andre ord bruge forskellige telefoner, forskellige pumper og forskellige sensorer. Der findes en liste over alle dem man kan bruge.


Hvis du er omnipod bruger så skal du ikke bruge din pdm/fjernbetjening mere, din telefon bliver nu din fjernbetjening/ din insulin pumpes fjernbetjening.🔵Den psykiske beskrivelse:

YES jeg tager 50% færre diabetes beslutninger om dagen end jeg plejer. Jeg skal aldrig mere regne på om jeg behøver en midlertidig basal og jeg tager tæt på aldrig en bolus, det eneste jeg fortæller loop er hvad jeg spiser og om jeg skal dyrke motion.


🔵Det skal du vide som det første:

Looping er en kode, en algoritme, et system - som er udviklet af mennesker med diabetes. Looping er ikke et stort fancy diabetes firma og der er ikke nogle statslige institutter eller lovgivninger som har sagt "O.K" for looping - DERFOR er du, dig, dig selv, dig alene, ansvarlig for hvad der sker når du looper, hvis der skulle ske en fejl i systemet står du alene til ansvar.

Din læge kan ikke hjælpe dig med opsætningen af loop fordi systemet ikke er godkendt, men steno diabetes center har udgivet en official statement hvor de skriver at de er åbne overfor at deres patienter looper og stadig rigtig gerne vil have at man kommer og fortæller om det. (link til statement findes i bunden af siden her)


🔵Det skal du vide som det andet:

I danmark er der ikke så mange som looper endnu, men vi bliver flere og flere, i udlandet er der til gengæld MANGE - mange tusinde. Derfor ved vi at det virker. Men du er stadig selv ansvarlig, alene.


🔵Hvad skal du bruge? Økonomi:

Looping koster penge, og en del af de ting der koster penge kan du ikke få betalt. Ikke af din diabetes læge og ikke af kommunen eller nogle andre. Det skal komme fra egen lomme.

- Du skal bruge en apple developer konto, den koster 800kr

om året.

- Du skal bruge en riley link den koster omkring 800kr (De andre loopers anbefaler man køber et ekstra batteri også) https://getrileylink.org/

- og du skal bruge en miaomiao hvis du er libre bruger - en miaomiao koster omkring 1200kr

miaomiao kan købes her > https://miaomiao.cool/


Du skal være opmærksom på at disse ting købes i udlandet, det tager derfor gerne et par uger inden de dukker op og der kommer ofte told oven i.


Hvis du allerede nu tænker "Det er for stor en investering"

- så er looping ikke for dig. Pengene er det mindste du kommer til at investere. Herefter kommer tid og energi. (Selvom jeg må indrømme jeg købte min miaomiao først og nogle måneder efter min riley link og apple developer konto. Begynd evt. at spare op så udgifterne ikke alle skal betales på 1 måneds lommepenge)


Looping er en fantastisk ting, og selvom det kræver noget tid, energi og teknik som jeg stadig efter 2 måneder med loop kan blive hammer gal på, så er jeg lykkelig for alle de diabetes beslutninger jeg nu ikke behøver at tag. - nu skal jeg i stedet huske nogle flere opladere.


Stenos statement: https://www.sdcc.dk/presse-og-nyheder/nyheder/Documents/SDCC%20Retningslinje%20for%20brug%20af%20DIY-Medicinsk%20Udstyr%20i%20diabetesbehandlingen-200519.pdf


læs om looping i Diabetesforeningens Diabetes blad: https://diabetes.dk/emag/Diabetes/Diabetes_november_2019/index.html


Loopdocs > hjemmesiden hvor du læser PRÆCIST hvordan du bygger dit loop

https://loopkit.github.io/loopdocs/build/overview/


Har du brug for hjælp? Hop ind i Loop danmark og spørg eksperterne - de mødes også engang imellem til loop intro og til loop build dage hvor man bygger loops sammen. På den måde er man ikke alene om det. (Det er sådan jeg har gjort)

https://www.facebook.com/groups/694550847670166/


1,054 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Hvorfor er looping ikke for alle?

Ja jeg sagde det - looping er ikke for alle. men hvorfor nu det Lærke? 🔵Alle loop dokumenterne er på engelsk, du bliver nødt til at kunne engelsk for at kunne sætte dit eget loop op - og for bagefter