• Lærke Thømming

Ting jeg ville ønske jeg vidste da jeg flyttede hjemmefra!Hej Venner! 😃💙✨

Her kommer min Huskeliste til når du skal flytte hjemmefra sammen med din Diabetes!

Da jeg flyttede hjemmefra anede jeg ingenting om hvad jeg skulle huske med min diabetes, så jeg lavede en del fejl. specielt en stor ops. (men hvor skulle jeg vide det fra?)

1. Når du flytter bolig til en ny kommune skal du snakke med dit sygehus om hvorvidt du skal blive på samme sygehus eller skal flytte til et som er nærmere din bolig (eller det sygehus som høre til din nye kommune)

2. Når du flytter til en ny kommune så skal du søge om din bevilling igen! den der til strips og nåle osv som du bestiller fra mediqdanmark eller reamed. Den følger ikke med dig! (I KNOW! HALLO! vi lever i en digital tid! hvor svært kan det være! jeg bliver jo ikke kureret når jeg flytter?!) men det kan godt tage dem op til 8 uger at godkende din bevilling - derfor bestil ekstra strips og nåle inden du flytter!

3. Når nu du ligger et budget for dine nye regninger.. Så lav en post som hedder insulin.. Det gør jeg. Jeg ligger 100kr til side hver måned. Jeg henter ny insulin hver 3 måned cirka, så har jeg ihvertfald 300kr til insulin, nogle gange bliver det dyre, men de gange er jeg glad for at jeg ihvertfald har de 300kr, så det hele ikke skal komme ud af en måneds budget. :-) (når det er rigtig rigtig dyrt, så hjælper min mor mig, hvis du ikke får hjælp, så lig flere penge til side, så du altid er sikker på! 100% SIKKER! på at du har råd til insulin!!!) Vigtigt.

4. Husk også at når man har diabetes så er det ikke så godt at leve af pasta og ketchup de sidste 2 uger fordi man har brugt alle dine madpenge i byen i lørdags.. just a tip.

5. Jeg har et lager af juice og druesukker i mit køkken. Så jeg er sikker på at de der 2 gange om året hvor det går helt galt og jeg er oppe hele natten og blodsukkeret bare ikke vil op! så har jeg mere end rigeligt.. trust me.. det vil du også gerne have.. din næste mulighed er at ringe 112 eller spise sukker med en ske (ben there done that) det smager ikke godt!

6. HUSK at de fleste laver fejl, når man lige er flyttet hjemmefra, man skal lige lære det hele! Sådan er det, og det er helt i orden!

- Held og lykke hvis du snart skal flytte hjemmefra! STORT KNUS! 😃💙✨

#diabetes #flyttehjemmefra #insulin

954 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle